img
Hvert måltid
teller!
img
img
image
Vårt mål er å skape inspirerende, sesongbaserte og varierte retter hver dag, fulle av energi.
Dagens høydepunkt skal smake godt og gjøre godt—i og utenfor kantinen.
img
Vi bryr oss. Vi er på. Vi er stolte av det vi gjør!
image

Det dreier seg om brainfood i bred forstand. Mat som bugner over av næring og smak, i fornuftige porsjoner. Vi gir deg et måltid som gjør at du går ut på vei opp.

En lunsj hos oss skal holde et høyt nivå, men føles avslappet. Den skal by på uventede og nye smaksopplevelser, servert med omtanke og humør. Et øye for de små, men viktige detaljene. Noe å snakke om og glede seg til. Denne tiden er noe vi deler sammen, den er dyrebar.

Det handler først og fremst om mennesker. Om å være lutter øre.

Vi har mange gode samarbeidspartnere som utfordrer oss og gjør oss bedre. Det handler om å være tilpasningsdyktig, og nysgjerrig. Å søke nye løsninger og bygge et sterkt nettverk å lene seg mot.

Vi kunne ikke klart det vi gjør uten bidrag fra bonden, medarbeideren og gjesten. Så vel som naturen. Dugurd skal bidra til en positiv utvikling for miljøet, lokale matsystemer og ikke minst til å styrke jordhelse og biodiversitet i områdene rundt oss. Vi er stolte over at Dugurd i dag kan bidra til en bedre hverdag for mange, på vårt helt eget vis.

Hva er bærekraft for oss?
img
Med de beste på laget

Vi jobber hele tiden med å gjøre Dugurd mer bærekraftig, og er stolte av å være en forløper i bransjen.

Det starter med råmaterialet som kommer inn. Råvarene skal gjerne være så økologiske og kortreiste som mulig. Mat skal være bra for folk, fe og jorden vi dyrker i.

Man merker forskjellen hos oss, og maten gjør inntrykk. Ved å servere smakfull, sunn og (klima)smart mat hver dag, ønsker vi å inspirere til bedre matvalg både i og utenfor arbeidsplassen. Omsorg for miljøet er mer enn et slagord for oss—det er et langsiktig engasjement som gjennomsyrer alt vi gjør.

img
Med de beste på laget
Dugurd er Klimato-sertifisert, noe som betyr at vi hele tiden måler, og har oversikt over, hvilket karbonfotavtrykk vår meny bidrar til. Vi etterstreber å holde oss under klimamålet 0,5 CO2 per måltid, satt i Paris-avtalen for 2050.
image

Dette gjør at vi kan kan ta bevisste valg underveis i planleggingen av måltidene. Menyen vår skilter med lave klimaavtrykk per måltid, en enkel sak for oss fordi vi lager mat helt fra bunnen av. Kjøttet sparer vi til rettene hvor man virkelig kan smake kvaliteten. Det krever detaljert planlegging, men gir rom for fleksibilitet og råvareflyt. Vi er dessuten Miljøfyrtårn-sertifiserte, noe som stiller høye og helhetlige krav til lokal miljøpåvirkning som avfallshåndterings, innkjøp, transport og bruk av energi på tvers av bedriften—en annen god forutsetning for å oppnå enda flere av FNs bærekraftsmål.

På den måten når vi vårt mål om minimalt matsvinn. Vår praksis utfordrer kantinen som vi kjenner den. Det er meningen. Vi står vi fast ved våre valg fordi vi tror på dem og den langsiktige verdien de skaper for mennesker og jord.

Mer om våre sertifiseringer
Klimato
+
Miljøfyrtårn
+
Dugurd i full sving
image
image
image
image