teller!
Å jobbe med så ferske og kortreiste råvarer som mulig er en forutsetning for at Dugurds mat smaker så godt som det gjør.
Samtalen og samarbeidet med bøndene våre er en av bærebjelkene i våre kantiner, noe vi er stolt over å ha bygget opp over flere tiår.
Alt vi serverer av grønnsaker, frukt, bær, melk, ost, korn, kjøtt og fisk er møysommelig utvalgt. Vi vil støtte de som ikke alltid gjør ting på den lette, men etter vår mening, den rette måten. Den nære dialogen med bonden gjør at vi får jobbe med de beste råvarene i sesong. Det er det som gir mening for oss, fordi ferskt både er mer næringsrikt og smaker bedre! Et jordbær som lukter av solen, eller grønne bønner med skikkelig spenst. Ingenting kan sammenliknes med det. Det finnes ingen snarvei.
77% av våre ferske råvarer er norske, hvorav 41% er kortreiste! Det utgjør en forskjell for mange.
Hver dag jobber vi med rundt 20 lokale bønder og gårder—blant annet Heinrich Jung, Fokhol Gård, og Linnestad Gård, som dyrker grønnsaker og frukt på friland, altså utendørs, og økologisk, kun en halvtime fra Oslo.
Alt dette gir oss et kreativt beinspenn å jobbe utifra. Om sommeren er det som om menyen skriver seg selv, alt er i sesong! Og om vinteren utfordrer vi oss til å skape et minst like begeistrende måltid med grønnsakene som får oss gjennom vinteren. Vi er mestere i å gjøre enkle, men gode råvarer til en anledning! Å spise i takt med årstidene skal smake ekstra godt.
I Dugurd er vi stolte av å kunne skilte med en meny med utgangspunkt i årstiden, året rundt. Det gjør oss fremoverlente og regenerative i måten vi jobber med mat på.