teller!
siden 1992
Lunsj på Dugurd er et smakfullt høydepunkt, en kontrast til hverdagens monotoni og utfordringer. For oss handler det om å servere digg, duggfrisk og smart mat som fôrer kreativitet og pågangsmot, altså mat som gir energi på mer enn ett plan! Derfor serverer vi fremoverlente måltid med respekt for folk, faget og jorden. Det gjøres med omtanke for hele systemet, og i nær dialog med våre bønder, bakere, slaktere og fiskere.
Dugurd startet med Astrid Roppens visjon for en ny type kantine med mat på restaurantvis til hverdags. Den gang het vi Du Godeste. Som faglært kokk med to små barn i 1992 vendte hun om på arbeidshverdagen og begynte å omforme kantinen som vi kjenner den.
På laget har vi dedikerte kokker med bakgrunn fra noen av landets beste restauranter, og det merkes.
De serverer hjemmelaget mat laget på mesterkokkens premisser, fra bunnen av, og med en stor andel lokale og økologiske råvarer. Fra jord til bord, fordi ferske grønnsaker rett og slett smaker og føles best. Omstendelig, men verdt det. Denne måten å lage mat på gjør også at vi reduserer matsvinnet maksimalt.
Menyen endrer seg fra dag til dag. Smakene henter vi fra alle verdenshjørner og samler de under fellesnevneren mat for mange—enten det betyr norske bifftomater, hummus eller pale ale-pølser fra den lokale pølsemakeren. Det skal gjøres med omsorg, for alle skal føle seg sett og tatt hånd om hos oss.